Programok

Ajánlások

Programok

Ha a vendégházban maradnál...

Hozz magaddal egy pecabotot és ülj ki a stégre és élvezd a horgászat adta nyugalmat és feltöltődést.

Családdal vagy akár barátokkal egy esti nyársalás remek program lehet.

Csónakázzatok és fedezzétek fel a Holt-Tisza természeti szépségeit.

Cserkeszőlő- Gyógy- és Strandfürdő

Cserkeszőlő a Tiszazug szívében található, a Kisházad Vendégháztól 15 kilométerre. A 2300 méter mélyről feltörő, mintegy 82 C-os gyógyvíz miatt a térség egyik legkedveltebb gyógy-és strandfürdője.

A víz jótékony hatásainak köszönhetően nagyon eredményesen gyógyíthatók a krónikus mozgásszervi és reumatikus betegségek, valamint a nőgyógyászati bántalmak is. A 2010-ben felújított és kibővített Gyógy- és Strandfürdőben azonban nem csak a gyógyulni vágyok számára kínál kiváló alternatívát, hiszen a kilenc medence, a csúszdák, a strandröplabda-, strandfoci pálya, minigolf kortól és nemtől függetlenül mindenki számára kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak. A Téli fürdőnek köszönhetően pedig a gyógyvíz kellemes hatását vendégeink már nem csak nyaranta élvezhetik!

Tiszakécske

Tiszakécske számtalan programlehetőséget kíván családosoknak, pároknak és baráti társaságoknak egyaránt. Nem kell mást tenned mint átkompoznod a Tiszán, és már Tiszakécskén találod magad. A Barack Thermal Resort egész évben színes programokkal várja a kikapcsolódni és feltöltődni vágyó vendégeket. Itt található termálvizek ásványianyag-összetételüket és hőfokukat illetően a gyógyító termálvizek kategóriájába tartoznak.

Kisgyermekes családoknak remek programlehetőség lehet az egész évben üzemelő Tisza-parti kisvasút. A kisvasút a Tisza-parti megállótól a Találkozások Házáig közlekedik, útközben megáll a Játszótér megállónál, a 14 méter magas kilátónál és a Sportcentrumnál.

Ha a szabadstrandokat preferálod ne hagyd ki a Tiszakécskei szabadstrandot ami a széles, homokos partja miatt a tengerpartokra emlékeztet. A Tisza-part a nyári éjszakai élet lüktető szíve, ahol koncertek, zenés szórakozóhelyek, helyi specialitásokat is kínáló vendéglők várják a látogatókat. A szabadstrand alsó szakasza a vízi túrák kikötőhelyéül szolgál.

A természet szerelmesi sem maradnak programlehetőség nélkül. A Nádirigó Tanösvény családbarát, kényelmesen babakocsival is bejárható, kihelyezett padok szolgálják a meghitt pihenést. A játszótéren több játékelem lett elhelyezve a gyerekek örömére. Kényelmes járófelületek a földön és a víz felett biztosítják a gyalogos közlekedést. Az egyik állomáson, a mezítlábas ösvényen való járás a talp reflexzónáit fogja majd stimulálni. A csónakkal bejárható vízi ösvény különleges megismerési módja a vízivilágnak.

Tiszakürt - arborétum

Tiszakürti Arborétum 15 kilométerre található vendégházunktól. Jelenleg területe 60 ha, ezzel az ország legnagyobb arborétumai közé került. A parkban kanyargó kövezett sétautak mentén több kontinens botanikai érdekességeit ismerhetjük meg.

Lakitelek - Tőserdő

A Kisházad Vendégháztól 30 kilométerre található Tőserdő, Lakitelek Nagyközség legfőbb természeti egysége. Területe egybeolvad a Kiskunsági Nemzeti Parkkal, mely a legkisebb és talán legszebb tájegysége. Gazdag növény és állatvilágával kedvelt célpontja a turistáknak és a természetbarátoknak. A Holt-Tisza a horgászok, illetve a lovasok és kutyasétáltatók paradicsoma.

A természeti szépségek kitűnő hátteret adnak a Tősfürdőnek, a Tőserdei Kalandparknak és a Csónakkölcsönzőnek, valamint a nyári rendezvények és fesztiválok legfőbb helyszínének.

Martfű Termál Spa

A hatalmas területen található Martfű Gyógyfürdő és Uszoda többféle medencével, spa és wellness szolgáltatásokkal, valamint gyógyhatású termálvízzel várja a vendégeket.

A fürdő, az uszoda és a strand számos kikapcsolódási és feltöltődési lehetőséget biztosít a látogatók számára. A fürdőzési és sportolási lehetőségek mellett kényeztető masszázsok várják a vendégeket.